Hoe verzorgt u sinusitis?

De behandeling van sinusitis hangt af van het type:Schöne Frau mit Kopfschmerzen im Bett sitzend

acuut (minder dan vier weken, minder dan drie keer per jaar), allergisch of chronisch.

 • Bij acute sinusitis bestaat de behandeling uit een kuur:
  • met neusspoelingen -> om het slijm af te voeren en het neusslijmvlies te herstellen.
  • met antibiotica -> bij een bacteriële infectie ;
  • met corticoïden -> om ontsteking tegen te gaan ;
 • Bij allergische sinusitis: eerst en vooral is het aangeraden de allergie zelf aan te pakken door de allergene factor op te sporen en de behandeling vervolgens aan te vullen met neusspoelingen om het neusslijmvlies te herstellen.
 • Bij chronische sinusitis: regelmatige neusspoelingen zijn aangeraden, maar ook een thermale kuur of in extreme gevallen zelfs een chirurgische ingreep.

Vergeet niet dat het niet mogelijk is chronische sinusitis te genezen. De oplossing om er goed mee om te gaan ligt in een dagelijkse hygiëne van de neus en de sinussen.

Impact van sinusitis op het dagelijkse leven

Dit is een aandoening met een grote impact op het dagelijkse leven die de patiënt uitput en zich slecht doet voelen.

Ons advies:

 • In geval van volledige verstopte neus gebruikt U de Humer Sterk Verstopte Neus, een natuurlijke oplossing bewezen met een klinische studie*. Deze drie in één spray verzacht de pijn, ontzwelt, draineert en helpt om alle vrirussen en bacteriën te verwijderen.
 • Als u na een verkoudheid gemakkelijk sinusitis krijgt, kunnen neusspoelingen met isotone zoutoplossingen zoals Neusspray Neushygiëne Volwassenen en Neusspray Neushygiëne Zuigeligen en Kinderen wellicht helpen.
  Daarmee kunt u het slijm afvoeren en zo voorkomen dat uw verkoudheid evolueert naar sinusitis. Bovendien versterkt dagelijkse neushygiëne het neusslijmvlies en verhoogt ze uw immuniteit.
 • Raadpleeg een NKO-arts als u herhaaldelijk last heeft van sinusitis.

 

 

Bron: http://www.ameli-sante.fr/sinusite

* Gecontroleerde, gerandomiseerde, enkelvoudig geblindeerde klinische studie bij 103 personen (Comparison of a hypertonic tannin-rich solution vs 3% NaCl solution as treatment for Rhinosinusitis) – Ravi SHRIVASTAVA, Swity DESHMUKH, Monika ROUSSE, American Journal of PharmTech Research